Aanslag Nice

In Nice is een vrachtwagen door het publiek gereden dat op de boulevard de nationale feestdag vierde. Daarbij zijn meer dan 80 mensen omgekomen. Ca. 50 personen verkeren nog in levensgevaar.

Volgens een openbaar aanklager heeft de vrachtwagenchauffeur 2 kilometer over de drukke boulevard gereden voordat hij tot stilstand kwam. De bestuurder is door de politie doodgeschoten. De oud-burgemeester van Nice heeft gemeld dat de vrachtwagen gevuld was met wapens en granaten.

De dader was een bekende van de politie, maar was niet in beeld bij de veiligheidsdiensten. Dat melden bronnen binnen de politie aan persbureau Reuters. Het gaat om een 31-jarige Fransman van Tunesische afkomst. Volgens Franse media is hij veroordeeld voor geweld en wapenbezit. Het is nog onduidelijk of hij alleen handelde.

Volgens terrorisme expert Edwin Bakker hielden de Franse veiligheidsdiensten rekening met zulke type aanslagen doordat Al-Qaida een tijd geleden opriep om op grote menigtes in te rijden met vrachtwagens. Klik hier voor een artikel.