AANVALLEN FRANKRIJK

In het centrum van Parijs heeft een man met een mes een militair aangevallen. Dat gebeurde bij metrostation Châtelet-Les Halles, vlak bij het stadhuis. De militair patrouilleerde daar. De verdachte zou de militair van achteren hebben aangevallen. Er is niemand gewond geraakt. De aanvaller is gearresteerd.

Het is nog niet duidelijk of er sprake is van een terroristisch motief. De berichten daarover zijn niet eenduidig, maar verscheidene Franse media melden dat de verdachte iets over Allah of IS heeft geroepen.

Eerder in de week had een man in de Franse stad Toulouse zeven mensen verwond met zijn blote handen. Onder de slachtoffers bevonden zich drie agenten. Tijdens de opschudding die hij veroorzaakte, riep hij ‘Allahu Akbar’.

Dat meldt de regionale krant La Dépeche du Midi. De man zou op woensdagmiddag nietsvermoedende passanten hebben toegetakeld. De man werd uiteindelijk overmeesterd en afgevoerd in een dwangbuis. Hij is geen bekende van de politie, maar is in het verleden wel opgenomen geweest in een psychiatrische inrichting